Почивката увеличава КПД-то на работниците
Arbor Networks
Специалисти твърдят

Повечето почивка ни прави по-продуктивни на работното място

ГЕОРГИ СЛАВОВ - понеделник, 21-08-2017 - 15:02

Бизнесът губи по над 200 млрд. долара годишно от неизползвани отпуски

Американски и немски учени доказаха, че колкото повече почивни дни си взима човек, толкова по-полезен е за работодателя си, съобщи в. "Хъфингтън пост". Учените посочват, че всяка година бизнесът губи 224 милиарда щатски долара от неизползвани отпуски.

„Напук на старанието да работим здраво и пълното посвещаване на работата, по-добри резултати постигат хората, които почиват по-често. Освен това тези служители са в по-добро здравословно състояние, имат повече издръжливост и ентусиазъм да вършат задачите си“, обясниха специалисти от Калифорнийския университет в Сан Франциско и университета в Манхайм, Германия. Почивките влияят положително и на творческите способности, и на удовлетворението от семейния живот.

Ваканциите са толкова релаксиращи, колкото и медитирането. Те ни правят по-продуктивни и ни помагат да се възстановим от стреса.

Друго твърдение в подкрепа на откритието е, че забавянето на темпото във всекидневието стимулира творческия размах на човека, а успехите в сферите на изкуството водят до голямо лично задоволство.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.