Условна присъда за студентка, теглила кредити от името на колежки

Ели Крумова - четвъртък, 06-10-2016 - 11:18

С условна присъда от 1 година с 3-годишен изпитателен срок се отърва студентка в Пловдив, теглила кредити от името на свои колежки. Фатме Барутин трябва да плати на четири банки и финансови институции 8 164 лева обезщетения за причинените имуществени вреди от машинациите си, реши районният съд в Пловдив. 

Момичето, което е родом от смолянското село Гьоврен и било прието да учи в Пловдивския университет, работело в заведение за бързо хранене в Пловдив. Именно оттам тя взела личните карти на колежките си Мая Марчева, Насибе Маллахалил и Петя Цикловска. Те си държали дамските чанти с личните документи и вещи в помещения, където се преобличали за работа. По-късно Фатме използвала трите лични карти през различни банки и финансови институции, за да тегли заеми. Успяла да дръпне 14 499 лева преди да бъде разкрита и предадена на прокуратурата. Ужилените момичета започнали да получават есемеси за просрочени кредити, каквито нямали и след като проверили какво се случва, установили, че личните им карти липсват и някой е дръпнал с тях заеми.

По време на съдебното заседание Фатме Барутин е признала всичко и е направила самопризнания как е теглила заемите. Присъдата й може да се обжалва в 15-дневен срок пред окръжния съд в Пловдив.

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.