Рецидивист на съд за кражба в магазин за детски дрехи

ЖАНЕТА ЙОРДАНОВА - понеделник, 20-03-2017 - 13:06

Рецидивист застава на подсъдимата скамейка за кражба в магазин за детски дрехи. Окръжната прокуратура в Русе вече е внесла обвинителния акт срещу 45-годишния Георги К. Предстои да се насрочи дата за разглеждане на делото.

На 19 октомври м.г. Георги влязъл в магазина в Русе и забелязал, че продавачката е поставила портмонето си върху щанда. За да отклони вниманието й, поискал да му покаже няколко детски рокли. След като уж не ги одобрил, пожелал да види роклята на менекена. Когато жената се обърнала с гръб, за да свали дрехата, мъжът прибрал портмонето. След това поставил роклята на същото място, за да не може продавачката да забележи липсата. Казал й, че не е сигурен, че дрехата ще се хареса на дъщеря му и напуснал магазина.

С намиращата се в портмонето кредитна карта с посочен пин-код успял да изтегли от банкомат 30 лева. Взел и сумата в портмонето. Общата стойност на отнето е 84 лева.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.