Снимки: Mazda

Mazda CX-9 е с полуавтономна система за управление

Агенция Монитор - петък, 20-11-2015 - 13:40

Преди автомобилите да могат да бъдат напълно автономни и сами да изминават разстоянието точка А до точка Б, без човешка намеса. Шофьорите първо ще трябва да свикнат да се доверяват на технологиите, като Lane Keep Assist systems (LKAS) технологията, която използва радар и цифрови камери, за да държи колата ви в своята лента на магистралата.

Както Mazda е направила с новия си CX-9, в допълнение към Mazda Radar Cruise Control (MRCC) предлага на водача и неговото семейство полу-автономна система която не е плашеща за тях.

За щастие, CX-9 предлага повече от система за нежно подпомагане на управлението в новото поколение. Mazda също така е вдигнала нивото на ефективността и цялостното усъвършенстване на големия семеен кросоувър.

В интериора, ще намерите напа кожа, японско палисандрово дърво и алуминиеви апликации. Можете също така да добавите хед ъп дисплей (HUD) на преднити стъкло, премиум аудио система Bose и 7 или 8 инчов сензорен екран с MAZDA CONNECT инфотеймънт система.

Този нов престижен интериор е съчетана с пъргавото управление и стегната кормилна уредба. Която е плюс за тези, които обичат шофирането за удоволствие, но това не е толкова важно за семейното пътуване. Новия 2.5 литров четирицилиндров турбо двигател на CX-9 може да се похвали на 20% повишаване на ефективността в сравнение с предишната генерация.

Това означава, че ще бъде еднакво приятно, за тези, които обичат да карат и за тези, които мразят да плащат за гориво.

Новата Mazda CX-9 запълва една голяма празнина при голетите семейни кросоувъри на пазара. Той има изключител, първокласен вид, малко на полуавтономна тенолигия и малко спортна, лека пъргавина, всичко, което липсва в сегмента.

 
 
Тагове:  КMazdaCX-9