Напълно подновена гама показват корейците

Hyundai акцентира на новия Tucson и фейслифта на Santa Fe

Денислав Стоянов - неделя, 18-10-2015 - 10:52

На Автомобилен Салон София 2015 корейската марка Hyundai показва напълно подновената си гама. Акцент на щанда са високопроходимите модели в лицето на изцяло новия Tucson и фейслифта на Santa Fe. В началото на годината у нас пристигнаха цели девет нови модела - i10, i20, i20 Coupe, ix20, i30, i30 CW, i30 Turbo, i40 и i40 CW. Премиера на автосалона прави изцяло новият Tucson, а обновеният Santa Fe идва у нас директно след световната си премиера във Франкфурт преди месец. Най-луксозният автомобил в гамата Genesis дебютира на изложение в България, а за спортния модел от шампионата Hyundai Racing Trophy е предвидено специално място. През цялото време на автосалона, който продължава до 25 октомври, ще работи и офроуд полигонът на Hyundai, разположен до столичния Бизнес парк Всеки желаещ ще може да тества проходимостта на моделите Tucson и Santa Fe в условия извън пътя.

 

Новият Hyundai Tucson е позициониран между ix35 и Santa Fe и има много модерен и рафиниран дизайн. Автомобилът е с LED фарове и хромирана трапецовидна решетка. Като събрат на Santa Fe, колата има много качествени материали, огромен сензорен дисплей и опция за вентилирани и отопляващи седалки. Задната врата е с електрическо отваряне, а багажният обем е цели 513 литра. Моделът се предлага с нов атмосферен 1,6-литров двигател с мощност 135 к.с., съчетан с 6-степенна механична предавателна кутия, и с изцяло нов 1,6-литров турбомотор със 177 к.с., който може да се поръча с 6-степенна ръчна кутия и със 7-степенна автоматична трансмисия с два съединителя. При дизелите се предлага познатият агрегат на Hyundai 1.7 CRDi със 115 к.с., както и 2,0-литров със 136 и 184 к.с., към който има опция за 6-степенен автоматик.

Обновеният всъдеход Hyundai Santa Fe се отличава с нови стилистични елементи и разширен обхват от нови активни системи за безопасност, комфорт и удобство. Моделът идва с разширени системи за безопасност и комфорт, сред които система за автономно аварийно спиране и технологията Around View Monitor, която показва на водача пълна 360-градусова гледка от колата. Технологиите допълнително подсилват характера на Santa Fe за клиенти, които търсят гарантирано качество с най-новите системи за асистенция. В интериора има малко промени и нови материали.

 

 

 

 

 

Най-луксозният автомобил, правен някога от Hyundai, се представя за пръв път на автосалон у нас. Изцяло новият Genesis е със задвижване на четирите колела 4х4. Автомобилът има високотехнологична 8-степенна автоматична трансмисия, която превключва плавно и прецизно предавките, за да осигури бързо ускорение, комфортно управление и намален разход на гориво.

 

 

 

На щанда на Hyundai специално място е отделено на състезателния автомобил i20 Coupe R1 от шампионата Hyundai Racing Trophy. Моделът Hyundai i20 Coupe R1 е със стандартен бензинов 4-цилиндров 1,4-литров бензинов двигател с мощност 100 к.с. Автомобилът разполага със стандартна 6-степенна синхронизирана механична трансмисия с кратък превод. Външният дизайн на колите е променен по подобие на WRC автомобилите, а по-широката следа на купето осигурява повече стабилност на пътя. Автомобилите Hyundai i20 Coupe R1 са хомологирани за национални състезания.