Снимки: Virgin Hyperloop One

Virgin Hyperloop One демонстрира свръхзвуково пътуване с приложение

Агенция Монитор - сряда, 10-01-2018 - 09:07

Напълно функционираща система Hyperloop навярно ще има след няколко години, но това не спира една от компаниите да създаде апликация за резервиране на пътуване. Virgin Hyperloop One представи на тазгодишния CES демо версия на приложение, предназначено да се справи с цялото пътуване, както и пълна версия на модула, който ще превозва пътниците.


Редица новосъздадени фирми работят върху изграждането на Hyperloop система, включително Hyperloop Transportation Technologies и Arrivo, но Virgin Hyperloop One е по-напред. Преди известна, като Hyperloop One, компанията наскоро приветства Ричард Брансън като свой нов председател и прие името на компанията му, както и значителни инвестиции. Компанията, също така достига рекордна скорост от 387 км / ч в тръба с намалено налягане, миналия месец.
Въпреки големия напредък, Virgin Hyperloop One има още доста път, преди да достигне целева скорост от 1200 км / ч. Независимо от това, компанията иска да покаже как ще изглежда света на свръхзвуковото пътуване.

За тази цел Virgin Hyperloop One се е свързал с компания за картографиране Here Technologies, която да създаде навигационно приложение за пътуване с Hyperloop, което също така включва и други начини за транспорт. Така през приложението потребителите ще могат да резервират и да плащат не само за Hyperloop частта от пътуването, но и да организират пътувания с услуги за споделено пътуване, като Lyft в началото и края на пътуването, също ще получават и напътствия за предвижване пеш.

„Hyperloop не е само от точка A до точка Б, а е цялото пътуване - това означава, че няма да чакате в нито един момент по време на пътуването”, казва Мат Джоунс, директор отдел софтуерен инженеринг във Virgin Hyperloop One. „Тук споделяме нашата визия за оптимизиране на пътуването. Ще променим преживяването на пътниците, като предлагаме пътувания по желание в реално време и други методи за транспорт, свързващи Hyperloop и дори напътствия за пешеходни преходи”.


Въпреки че приложението няма да бъде достъпно до края на годината, компанията го представя на CES 2018 в Лас Вегас. Освен това показа и пътническата капсула One XP-1, който компанията използва за постигането на рекордната скорост от миналия месец.

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.