Отмениха поръчка за нови компютри в МО

Христо Христов - събота, 11-03-2017 - 14:45

Със своя заповед от 10 март министърът на отбраната Стефан Янев е отменил одобрена от предшественика му Николай Ненчев обществена поръчка за доставка на 1356 настолни компютъра и на 400 лаптопа.

Стойността на поръчката е в размер на 1 768 333 лв. без ДДС, а крайният срок за подаване на офертите е бил 28 март.

Сред аргументите за отмяната на скъпата поръчка е заложеният най-важен критерий най-ниска цена на техниката, както и пропуски при процедурата за освобождаването на гаранциите. В заповедта е записано, че до една седмица ще трябва да бъде публикувано съобщение за нова обществена поръчка.

Доставката на компютрите и лаптопите трябва да стане в рамките на 3 години, като през настоящата е предвидено „в строя“ да влязат 554 настолни и 160 преносими машини. Кандидатите трябва да имат минимум три изпълнени до сега поръчки за доставка на такава техника с общо количество в рамките на обявеното.  

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.