Рощок търси варненска двойка, сключила брак на 24 юни

Добромир Радушев - петък, 09-03-2018 - 15:26

Побратименият с Варна германски град Рощок търси семейна двойка от морската столица, която е сключила брак на 24 юни. Това е датата, на която преди 800 години е основан германският град. Семейството ще бъде част от кампанията Кажи „Да“ на Рощок, която се организира по повод кръглата годишнина на града. Идеята е да бъдат събрани семейни двойки от всички побратимени градове, които ще подновят обетите си на 24 юни, като събитието ще бъде част от богатата празнична програма на Рощок.

Кандидатите от Варна трябва да попълнят формуляр, прикачен на internationalvarna@abv.bg до 20 март. Първата двойка, която подаде информацията, ще посети Рощок от 22 до 25 юни. Германският град поема разходите за хотел в периода на престоя, храна и трансфер до курортното градче Варнемюнде. Разходите за път от Варна до Рощок и обратно са за сметка на двойката. За повече информация е обявен и телелефон 052 820 308.

Варна и Рощок са побратимени от 52 години. През последните години двустранното сътрудничество е много активно, като двата града са в партньорски отношения за редица проекти, свързани с развитието на ветроходните спортове, образование, култура и туризъм.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.