Полицаи в шок:

Турски тираджии карат по снега по потници и джапанки

Иван Първанов - сряда, 11-01-2017 - 16:23

Търновски полицаи и шофьори на снегопочистваща техника са в шок от безхаберието на турските тираджии. Въпреки лощшото време и снеговалежите шофьорите от южната ни съседка влизали в България с тотално неподготвени за тежките атмосферни условия товарни автомобили. „В прохода Хаинбоаз един турски ТИР беше закъсал, а шофьорът му вдигаше рамене и обясняваше, че не ни разбира какво му говорим. Първо се опита да излъже, че няма вериги. Когато му каахме обаче, че няма да го пуснем да продължи по-нататък изведнъж се оказа, че вериги има, но пък изгуби повече от час да ги сложи. Освен това водачът караше по потник и джапанки, а в кабината си беше пуснал една газова печка да се топли, която е изключително опасна. Когато разбра, че трябва да слезе за да си постави веригите той започна да недоволства, че нямал други дрехи и обувки. Оказа се, че и това е лъжа. Накрая намери отнякъде едни обувки и един анцуг и така излезе на минус 10 градуса, като непрекъснато сипеше ругатни на родния си език”, разказва един от полицаите, участвали в акциите в прохода Хаинбоаз.

Шофьори на снегопочистваща техника пък се оплакват, че турските шофьори като закъсат зарязвали камиона си насред пътя и тръгвали към най-близкия паркинг на топло. „Един от тях го намерихме в едно заведение на паркинга край Килифарево да пие алкохол. Дълго време не искаше да стане и да тръгне с нас за да премести камиона си така, че да можем да изчистим. Друг пък се беше заключил вътре и спеше на топло, а камионът му насред пътя пречеше както на останалите участници в движението, така и на нас”, разказва шофьорът на снегорина. Впрочем подобни проблеми създавали не само турските, но и родните тираджии, много от които също били тръгнали на дълъг път без вериги. А някои от по-младите от тях пък вдигали рамене и признавали, че не знаят „как се поставя това нещо”. 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.