Д-р Карл-Томас Нойман, изпълнителен директор на Opel, представи Ampera-e в Париж.
Снимки Opel

Opel Ampera-e има над 500 км автономен пробег

Денислав Стоянов - петък, 07-10-2016 - 07:10

Компактният електромобил изминава 150 км със зареждане за 30 минути

На автомобилното изложение в Париж Opel представя революционния електромобил Opel Ampera-e. Звездата на щанда на Opel се характеризира с автономен пробег над 500 километра, което е с поне 100 км повече от пробега на най-близките конкуренти на пътя в този сегмент. На основата на няколко предварителни теста, автомобилът е способен да измине над 500 км с едно първоначално зареждане. Като доказателство за обявения пробег, преди две седмици една Ampera-e е изминала разстоянието от Лондон до Париж, което е 417 километра, само с едно първоначално зареждане на батерията. Когато колата е пристигнала на изложението във френската столица, в батерията е имало още електрически заряд. Оставащият пробег, който бордовият компютър показвал, бил 80 км, което демонстрира, че Ampera-e може да измине около 500 км в условията на всекидневния трафик. Когато батерията трябва да се презареди, това може да се направи само за 30 минути на обществена зарядна станция, след което колата ще може да измине още близо 150 км.

Щандът на Opel е зелен като градска джунгла, което е израз на основната тема за екологичната мобилност.

Обикновено при всекидневна употреба пробегът варира и зависи от индивидуалното поведение на водача и някои външни фактори. Инженерите от Opel са изчислили приблизително, че комбинираният пробег при най-строгия тестови цикъл ще е над 380 километра. Благодарение на ефективния начин на вграждане на голямата акумулаторна батерия в пода на автомобила, той може да предложи и достатъчно място за петима души и обем на багажника като на компактна кола с 5 врати. Дизайнът на батерията и разположението ѝ не само осигуряват впечатляващо пространство, но и са неразделна част от структурата на колата, допринасяща за стабилността на усукване, за ниския център на тежестта, защитата при сблъсък и намаляването на теглото.

Както и изписано на бордовия компютър, Ampera-e може да измине над 500 км с първоначалното зареждане.

Удоволствието от пътуването на дълги разстояния в Opel Ampera-e е гарантирано, благодарение на цифровата свързаност от най-високо ниво, типична за Opel. Новата Ampera-e разполага с най-моделното поколение информационно-развлекателна система IntelliLink, както и Opel OnStar. В зависимост от мобилната мрежа, асистентът за свързаност и услуги предлага възможност за връзка на до 7 мобилни устройства със своя мощен Wi-Fi хотспот. Съвместимите с Apple CarPlay и Android Auto системи на смартфоните са съвместими с уникалната система на борда IntelliLink, така че пътниците в Ampera-e имат пълен достъп до любимата си музика и могат да изтеглят предпочитан филм. Новият Opel Ampera-e ще бъде лансиран в Европа през първата половина на 2017 година.

Тагове:  OpelAmperaAmpera-e

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.