IONIQ е електрически седан от Hyundai

Агенция Монитор - неделя, 20-12-2015 - 16:12

Hyundai IONIQ е електрически автомобил, планиран да влезе в производство през 2016 г. Автомобилът ще бъде официално разкрит скоро, но корейския автопроизводител показа малко от него преди официалното представяне в Корея през Януари 2016.

Изображение на екстериора показва седан в стил купе с очевидни белези на дизайна на Hyundai. Линията на покрива и дългата, права предница са подобни на тези на други седани от марката, като новата Sonata и Genesis.

Аеродинамиката играе важна роля в дизайна на IONIQ. Намаляването на въздушното съпротивление и подобряването на ефективността са важни при създаването екстериора на колата, казват от Hyundai.

Изображението на интериора показа таблото на новия Hyundai IONIQ. В центъра на таблото има панел с отвори за въздух и сензорен екран. Цялостния дизайн на арматурното табло е в европейски стил по-подредено и просторно.
IONIQ беше представен за първи път по-рано през декември като готова за производство концепция с три варианта на електрическо задвижване. Това ще го направи първият сериен автомобил, който има електрическа батерия, плъг-ин бензинов електрически хибрид, и само бензинов електрически хибрид в един и същи модел.

IONIQ ще има премиера в Корея през януари 2016 г. и след това ще бъде показана в Европа на Международното автомобилно изложение в Женева и в Америка на автомобилното изложение в Ню Йорк.

 
Тагове:  КHyundaiIONIQ