Почти четвърт милион души са завършили Алма матер

Агенция Монитор - вторник, 14-03-2017 - 16:19

Почти четвърт милион души са завършили висшето си образование в Софийския университет от основаването му през 1888 година, съобщиха от ВУЗ-а. "Най-старото висше училище в България се гордее с възпитаниците си, реализирали знанията и потенциала си във всички области на обществения живот на страната ни. Сред тях са учени, писатели, учители, преподаватели, журналисти, юристи, изследователи, държавници и хиляди хора, които извън светлината на прожекторите допринасят за развитието не само на България, но и на много други държави", обявиха от СУ.

В навечерието на 130-та годишнина от основаването си Софийският университет се обръща към своите възпитаници и ги призовава да възстановят връзката си с академичната общност.

"Присъединете се към общността на завършилите Алма матер, свържете се с колеги и преподаватели. Университетът разчита на вас за съвет, помощ, съпричастност и застъпничество. Регистрирайте се в специално създадената страница за възпитаниците на Софийския университет на адрес: https://alumni.uni-sofia.bg/ .", призоваха от Софийския университет.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.