ЦРУ подслушва с „Джобен Путин“

Агенция Монитор - сряда, 08-03-2017 - 14:50

Сайтът Уикилийкс разкри, че ЦРУ разполага с пет скрити сървъра за подслушване, който се наричали „Джобен Путин“ (PocketPutin). Освен това към съобщението е прикрепен списък с тези сървъри и данни за тях.

Междувременно стана известно, че републиканският сенатор и председател на Комисията по отбрана в Конгреса на САЩ Джон Маккейн твърди, че има "очевидна връзка" между Русия и организацията Уикилийкс. "Не мога да го твърдя със сигурност, но е очевидно, че Wikileaks е свързана с Русия", отвърна сенаторът на въпрос дали, според него, Москва има отношение към изтеклите на сайта на организацията секретни документи на ЦРУ. В защита на своята позиция Маккейн приведе факта, че бившият сътрудник на американските спецслужби и информатор на "Уикилийкс" Едуард Сноудън живее в Русия.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.