Срам в епохата на дигиталната му възпроизводимост - робот страни от андроидите и хората

Агенция Монитор - неделя, 12-03-2017 - 15:49

Инженерите от компанията Codame в сътрудничество с италианската художничка с творчески псевдоним Норма Джийн създадоха срамежлив робот, който се страхува от хората и от своите събратя, съобщава сайтът Лайф.

Името на интровертната машина е Shybot и тя в продължение на една седмица се придвижваше в северозападната част на пустинята Сонора в САЩ. Роботът беше конструиран за изложбата "Пустиня Хикс", за да разкрие проблема с общуването между човека и човекоподобните машини. По време на странстванията си из пясъците Shybot избягваше всякакви контакти с човешки същества. За целта андроидът беше оборудван с камери. В случай на откриване на хора или на дронове, той веднага се насочваше в обратната посока. Движенията на апарата социопат бяха проследявани с джипиес, като той беше захранван със слънчеви батерии.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.