КОЦ в Пловдив
Интернет

Разследват онкоцентър в Пловдив за скъпа апаратура

Агенция Монитор - сряда, 10-05-2017 - 17:34

Върховна касационна прокуратура образува досъдебно производство срещу длъжностни лица от "Комплексен онкологичен център – Пловдив“ ЕООД за съзнателно сключване на неизгодна сделка, от която за дружеството са настъпили щети в размер на повече от 500 000 лева, съобщиха магистрати. Предмет на сделката е доставка, монтаж и въвеждане в експлоатация на 32-срезов компютърен томограф за нуждите на КОЦ - Пловдив на стойност 950 000 лева. ВКП бе сезирана със сигнал, в който бяха изложени данни за злоупотреби при закупуването на томографа. Проверката по случая бе извършена лично от прокурор от ВКП и от ДАНС.

С постановление на главния прокурор Сотир |Цацаров е разпоредено наказателното производство да се проведе под ръководството на Специализираното звено “Антикорупция“ – СГП, за да се постигне по-пълно, всестранно и обективно разследване. Определен е двумесечен срок за разследване, което ще се проведе от следовател от СЗ “Антикорупция“ - СГП.

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.