Предните криловидни светлини преливат в радиаторната решетка с хромираната лайсна.
Създадена изцяло наново, на чисто бял лист хартия

Новата Astra е голямата звезда в галактиката на Opel

Денислав Стоянов - петък, 16-10-2015 - 11:59

Новият Opel Astra ще дебютира по време на Автомобилен салон София 2015 само месец след световната си премиера на международното автомобилно изложение във Франкфурт. Astra е бестселърът на Opel и е един от най-популярните модели в Европа. Новата Astra е разработена според новите приоритети на съвременните потребители и прави огромен скок в развитието си във всички посоки. Новата звезда в галактиката на Opel е създадена изцяло наново, на чисто бял лист хартия и се отличава с олекотена конструкция, и се задвижва само от последното поколение двигатели на марката. Тя ще се предлага на пазара с модерни турбомотори, като най-малкият бензинов двигател е 3-цилиндровият 1.0 Turbo със 105 к.с. Базовият дизелов агрегат е 1.6 CDTI с максимална мощност 95 к.с. Моделът прави впечатление с многобройни нови електронни системи за безопасност и подпомагане на водача, които нямат аналог и дори отбелязват своята премиера в този автомобилен клас. Такава например е революционната матрична система на предните LED светлини без опасност от заслепяване, каквато дори и премиум марките не предлагат за моделите си в този автомобилен сегмент.

Третата колонка създава впечатление, че покривът сякаш плува, а задните светлини са свързани с хоризонтален ръб.

 

 

Освен новата Astra на щанда на Opel с обща площ 432 кв.м ще бъдат изложени и новата Corsa, която е на пазара от началото на годината, но за първи път се представя официално пред широката публика. Също за първи път на такъв форум в България се появяват и Opel Adam Rocks, който се отличава с вдъхваща респект външност и стилен мек сгъваем покрив. Моделът се задвижва от новия 3-цилиндров бензинов турбомотор. Посетителите ще могат да разгледат и пътническата версия на новия Opel Vivaro, който прави впечатление със свежа визия и елегантен дизайн, повече пространство, модерни технологии и ефективни турбодизелови двигатели с много нисък разход на гориво.

Пътническата версия на новия Opel Vivaro прави впечатление със свежа визия и елегантен дизайн.

От 1 октомври 2015 г. в допълнение към стандартната 2-годишна гаранция с неограничен пробег от производителя, Opel се предлага в цяла Европа с гаранция от 5 години или 150 000 км. Програмата носи името Flex Care и осигурява паневропейска удължена гаранция за още 3 години или до 150 000 км, което настъпи първо. Обхватът на удължената гаранция е еквивалентен на стандартната 2-годишна гаранция за нови автомобили Opel, предмет на гаранционните условия, описани в сервизната книжка.