Полицейски час ще пъди крадци, проститутки и злосторници

Италианско градче се върна средновековието

Румен Михайлов, „Монитор“, Италия - четвъртък, 07-04-2016 - 16:58

В сателитното на Болоня градче Анцола Дел’Емилия занапред между 22 и 30 ч. и 4 и 30 ч. ще могат да влизат само постоянните местни жители. Ако те пък поканят на гости роднини и познати от другаде, ще трябва да съобщят на полицията 48 часа предварително регистрационния номер на автомобила, с който ще се придвижват. Всякакви други човешки същества няма да бъдат допускани на територията на населеното място, като ще бъдат връщани обратно или задържани от пазвантите на оборудваните на подстъпите към градчето шест нощни КПП-та.

Общинарите в Анцола Дел’Емилия оправдават типичната за средновековието и полицейските режими мярка най-вече с ширещата се напоследък из селището небивала престъпност. Почти всяка нощ банди предимно от имигранти обират апартаменти и къщи с взлом, като с пикапи и фургони откарват необезпокоявани плячката си надалеч. Не са редки случаите, когато с цел да измъкнат евентуално скрити пари крадците измъчват жестоко особено възрастните и самотни стопани на жилищата. Другият истински бич за местните хора според техните управници е нашествието от няколко години на мощни отряди от проститутки, повечето от които са от Източна Европа. Веднага след падането на нощта те плъзват по улици, площади и паркинги и обикновено не подбират местата за секс с клиентите си. Жриците стигат дори до там да се съвкупяват с мющериите си във входове и дворове, а шумът пък от колите на привържениците на платената любов и на сутеньорите не дава мира на местните до сутринта. На трето място в мотивите си за решението, инициирано от съветниците от сепаратистката и анти-имигрантска партия Северна лига, общинарите посочват появилите се от няколко месеца в града най-обикновени злосторници от други селища, които трошат наред витрини и автомобили понякога с цел грабеж, понякога за удоволствие.

„С приетата мярка ние ще накараме крадците, проститутките и техните сутеньори да не стъпват повече в Анцола, защото ще ги санкционираме жестоко ако нарушат разпоредбите ни!“ – заяви пред журналисти кметът на града Джампиеро Веронези, който е човек на левицата. Все пак за да влезе в сила неговото и на общинските съветници решение, то трябва да бъде одобрено от Министерството на вътрешните работи. Но първият гражданин не се съмнява някой да го възпре, още повече че и правителството е от неговата политическа боя.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.