От началото на годината са проверени 45 хил. транспортни средства от фискалните агенти на НАП.
МОНИТОР

Спряха износа на 1 тон съмнителна саздърма

Агенция Монитор - сряда, 08-03-2017 - 14:22

Данъчните спряха износа на тон саздърма със съмнителен произход, съобщиха от Националната агенция за приходите (НАП). Акцията е на звено „Фискален контрол“ в Кърджали. При проверка на товарен автомобил инспекторите на приходната агенция установили, че превозва стока от животински произход, за която изискали задължителните придружаващи ветеринарно-медицински документи. Шофьорът на камиона заявил, че не разполага с такива. За това инспекторите веднага уведомили Българската агенция за безопасност на храните (БАБХ) в Кърджали, които са иззели стоката и са я пренесли в екарисаж за унищожаване. За случая е уведомена и Гранична полиция.

45 хил. проверки на транспортни средства са извършени от фискалните агенти на НАП от началото на годината. От тях на 13 хил. са поставени технически средства за контрол, което означава че е поставена вид „пломба“, с която трябва да се проследи дали провереният товарят ще е същия, който ще бъде разтоварен. В резултат на извършените контролни действия са наложени 300 обезпечения, за да се избегне отклонение от облагане, допълват от НАП. И обясняват, че така се гарантира, че за стоката ще бъдат планети нужните данъци.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.