Отмениха глоба на шофьор, отнесъл газ колонката на бензиностанция

Ели Крумова - неделя, 16-07-2017 - 16:15

Съдът в Пловдив отмени глобата от общо 120 лева на пловдивчанин, който в началото на тази година отпрашил с колата си заедно с цяла газ колонка от бензиностанция. Мъжът изобщо не обърнал внимание, че маркучът за зареждане виси от колата му и потеглил, като въпреки данданията след себе си, не се върнал обратно на обекта.

Инцидентът, за който не е ясно дали се е случил поради невнимание и разсеяност на шофьора, или поради нежеланието му да си плати сметката, станал на 6 февруари т.г. около 18 часа в бензиностанция на бул. „Пещерско шосе” в Пловдив. Мъжът карал „Ситроен ксара” и потеглил преди от автомобилът му да бъде откачен от газ колонката. С това си действие той причинил имуществени вреди на фирмата – повредил съоръжението на колонката. Наред с това не изпълнил задължението си като участник в катастрофа да изчака пристигането на КАТ, а напуснал пътното произшествие.

Заради това от КАТ му съставили акт с две глоби. Едната била за 20 лева, а втората – за 100 лева и го лишили от книжка за 2 месеца. Нарушителят обаче не се съгласил с наложените му санкции и ги обжалвал в съда. От пловдивския районен съд отменили акта и наложеното му наказателно постановление с мотива, че в тях липсва описание какви щети са били причинени на търговския обект. Решението не е окончателно и може да бъде обжалвано.

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.