homenaturalcures.com

Витамин B3 пази от спонтанни аборти и вродени дефекти

Агенция Монитор - петък, 11-08-2017 - 18:17

Приемът на витамин B3 може да допринесе значително за предпазване от спонтанни аборти и вродени дефекти. Това предаде ДПА, позовавайки се на резултатите от австралийско изследване, публикувано в сп. "Ню Ингланд джърнъл ъв медисин".
Учени от института "Виктор Чан" в Сидни са установили, че основна причина за повтарящи се спонтанни аборти и вродени сърдечни, бъбречни и гръбначни дефекти е дефицит на молекула, известна като никотинамид аденин динуклеотид (NAD).
Витамин B3 е в състояние да лекува дефицит на молекули, сред които и NAD.
От института определят откритието на екипа под ръководството на професор Сали Дънуди като един от най-големите медицински пробиви на Австралия и като едно от най-значимите в областта на изследванията на бременността. Авторите му смятат, че потенциалът му за предпазване от спонтанни аборти и вродени дефекти е съществен.
Изследването, продължило 12 години, е установило, че дефицитът на молекулата NAD пречи на правилното развитие на органите на бебето в матката.
Професор Сали Дънуди обяснява, че въпросната молекула е една от най-важните във всички живи клетки. Синтезът й е съществен за производство на енергия, ремонт на ДНК и комуникация между клетките. Производството на NAD може да бъде повлияно неблагоприятно от генетични фактори, както и от фактори на заобикалящата среда, в резултат на което да се наблюдава дефицит на молекулата.
Професор Робърт Греъм, изпълнителен директор на института, обяснява, че на базата на изследването е препоръчително жените да приемат отрано през бременността, и дори преди нея витамин B3 за предпазване от спонтанни аборти и вродени дефекти. Препоръката е сравнима с използването на фолиева киселина за превенция на спина бифида.
Следващата цел на специалистите е да разработят диагностичен тест за отчитане на нивата на NAD. Той ще позволи лекарите да идентифицират жените, изложени на най-висок риск да се сдобият с бебе с вроден дефект, и да се уверяват, че те приемат достатъчно витамин B3.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.