Предлагат и 19-каратово злато

НАП пуска на търг скъпоценни камъни и бижута за 24 хил. лв.

ГЕОРГИ СЛАВОВ - четвъртък, 24-08-2017 - 08:30

Най-евтиният накит може да се вземе за 3 лева бройката

Скъпоценни камъни, бижута и благородни метали за общо 24 342 лева са пуснати на търг от Териториалната дирекция на Националната агенция по приходите (НАП). Скъпоценностите са с тегло около 850 грама и включват злато от 7 до 19 карата и 40 грама неблагородни метали, показа проверка на „Монитор“. Търгът ще се състои на 5 септември, а до 31 август, когато е последният срок за подаване на предложения, всеки желаещ трябва да внесе по сметката на НАП - Варна, сумата от 4868 лева. Това е 20-процентният депозит, необходим за участие в търга. Броят на всичките бижута, между които има златни гривни, обеци, плочки, синджири и колиета, е 141, като само 6 от предлаганите накити не са от благородни метали. Това са най-скъпите бижута, конфискувани от НАП в България.

Срокът за поддаване на предложения е до 28 август, а след това бижутата може да бъдат огледани на място в трезора на Експресбанк - Варна, като датите за оглед са от 28 до 31 август.

Най-евтиният вариант за покупка на бижута от НАП е да се явите на търг за 500 бройки бижута, като всичките струват 1500 лева – 100 колиета от перли, 50 броя гривни и 350 гердана от жълт неблагороден метал. Така всяко бижу от търга излиза по 3 лева бройката.

Териториалната дирекция на НАП в София пък ще проведе търга на 4 септември, а 20-процентният депозит е в размер на 300 лева и трябва да бъде внесен до края на месеца. Мястото за предварителния оглед на скъпоценностите е складът на митницата на аерогара София, показа още проверката на „Монитор“. На търга ще бъдат предложени за покупка и конфискувани 100 броя пластмасови кутии за бижута, 384 диадеми, 60 огърлици от мъниста и над 14 хиляди значки

Търговете и за най-скъпите, и за най-евтините бижута ще са с тайно наддаване, като то ще бъде спечелено от купувач, дал най-високата цена. При равни ценови предложения купувачът се определя чрез жребий. Спечелилият търга трябва да плати остатъка от сумата след приспадане на внесения депозит в седемдневен срок.

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.