Фабриката за фалшиви новини взе и Радев на мушката

Агенция Монитор - понеделник, 23-01-2017 - 19:44

Новият президент на страната Румен Радев може да е току-що встъпил в длъжност, но фабриката за фалшиви новини на кръга „Капитал“ и присъдружните му сайтове го взеха на мушка още в първия му работен ден. Механизмът отново е същият – първо новината се пуска в медия, която е от периферията на кръга, за да се заблуди публиката, а след това се препечатва от рупорите на фабриката. Така първо „Медиапул“, а след това и „Капитал“ публикуваха с няколко минути разлика коментар на Ясен Бояджиев, пуснат в ефир от българската секция на „Дойче веле“ (вече традиционно много пъти използвана за подобни мокри поръчки), твърдящ, че Радев клонял към „имитаторите на съдебна реформа“. Като причина авторът, който впрочем е участник във фондацията, издаваща „Медиапул“, посочва, че в словото си пред парламента в петък новият държавен глава казал, че преструктурирането на съдебната власт не е панацея за проблемите и отказал да посочи прокуратурата като един от източниците на проблеми. Иначе казано, в очите на фабриката за фалшиви новини „грешката“ на Радев е, че не споделя тезата на тартора на кръга „Капитал“ Иво Прокопиев и ортаците му – също обвиняеми като него – банкера беглец Цветан Василев, ловешкия бос Гриша Ганчев и фармацевтичния олигарх Огнян Донев, че държавното обвинение трябва да работи в лична полза. По-конкретно в тяхна. Не е тайна, че мечтата на дружинката обвиняеми олигарси е да сложи ръка на съдебната власт и най вече на прокуратурата, за да може да получи индулгенция и да избяга от възмездието за всичките си престъпления, за които вече е подведена под отговорност и предстои да бъде изправена пред Темида. Именно с тази цел олигарсите, в полза на които се пробват да подриват Темида отвътре шефовете на Върховния касационен съд Лозан Панов, на Софийския градски съд Калоян Топалов и председателя в оставка на Софийския районен съд Методи Лалов, участваха в създаването на псевдопартията „Дай, България“, оглавена от проваления правосъден министър Христо Иванов. Освен интересите на олигархичния кръжец формацията обслужва и тези на милиардера спекулант Джордж Сорос, от чиито щедри грантове (само „Отворено общество“ и „Америка за България“ са налели над 22 млн. лева в свързани с тях НПО-та) са се облажвали в продължение на години всички ключови фигури в ръководството на „Дай, България“.

Впрочем, ударите по Радев заради отказа му да бъде като предшественика си – семейния приятел на Иво Прокопиев Росен Плевнелиев, и да прокарва интересите на престъпния кръжец съвпаднаха по ден и с друга атака, организирана от хора на Сорос. Тя бе в съседна Румъния, където бяха заформени протести срещу новото правителство на Социалдемократическата партия заради опита на формацията да поправи част от щетите, нанесени от спонсорираната именно от Сорос „съдебна реформа“ там и прокарана от стипендиантката му Моника Маковей, придобила размерите на лов на вещици. Да се сещате кой е човекът, стоящ зад опита за Майдан в Румъния? Бинго – същият, който задкулисно е дърпал конците и на Майдана в Украйна – тарторът на „Отворено общество“ и местните му храненици.

 

Тенденцията, наречена фалшиви новини (fake news), е пропагандното оръжие за манипулиране на обществото, изобретено от медийните пипала на магната Джордж Сорос и употребявано в угода на интересите му по цял свят. Стартираме кампания, в която изобличаваме фалшивите новини, които слугите на Сорос у нас и по света публикуват с цел обслужване на конкретни олигархични интереси.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.