Карабинери преглеждат багажа на задържаната българска ромка.
Авторът
Само 48 часа свобода за нашенката, избягала от италианския затвор Ребибия

Пипнаха Петя, Джина или Пенка с перука до Централната гара на Рим

Милано. Румен Михайлов кореспондент на „Монитор” в Италия - понеделник, 09-10-2017 - 15:03

В същия район миналата седмица бе закопчан опасен терорист – ислямист

Само 48 часа свобода си открадна нашенската джебчийка, която преди два дни успя да приспи пазвантите си в строго охранявания римски затвор „Ребибия“ и да изчезне яко дим във Вечния град. Късно в неделя вечерта тя бе задържана недалеч от централната гара на Рим от патрул на карабинери от близката казарма „Рома Макао“ и бе върната зад стените на прочутия пандиз, в който преди време дълги години лежа Мехмет Али Агджа - атентатора на папа Йоан Павел II. Българската ромка, както я нарече в. „Месаджеро“ се била дегизирала с перука, но независимо от това била разпозната от карабинерите при рутинна проверка на документите на скитащите из района на гарата бездомници, имигранти и дори свързани с ислямския тероризъм лица. Точно там миналата седмица бе задържан и след това експулсиран в родината му 36-годишен алжирец, който бил заподозрян, че поддържа тесни връзки с ИДИЛ. Най-интересният факт в цялата история според римския всекидневник „Ил Темпо“ обаче е този, че циганката била известна на италианските сили за сигурност с най-малко три CV-та. Според първото тя се казвала Джина Евгениева Станчева и била родена на 29 септември 1982 г., във второто фигурирала като Петя Динкова Богданова, родена на 23 март 1985 г., а в третото е Пенка Василева Питанова, родена на 11 май 1987 г. Съответно нашенката разполагала с добре подправени документи за самоличност, благодарение на които успяла да избяга в Германия, след като в началото на годината получила 4 години затвор за джебчийство и дребни кражби в Рим. Органите на реда на Берлин обаче бързо я надушили, арестували и изпратили миналия петък под конвой в Ребибия. Още при пристигането си Джина, Петя или Пенка се омешала с дошли на свиждане роднини на затворници, изплъзнала се от погледите на охраната и си плюла на петите.
Според полицията през 48-те си часа свобода нашенската ромка не се била спряла за минута, хранела се само във винаги пълно с клиенти заведение за бързо хранене, въобще не била спала и обикаляла района на централната римска гара в търсене на ятаци.

 

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.