Нанесените щети са за общо 15 милиона

Обвиниха клошаря Любо за палеж на тютюневия склад в Пловдив

Ели Крумова - четвъртък, 20-10-2016 - 17:35

Стойността на над 100-годишна сграда, в която живеел бездомникът, е за над 3 млн. лева

43-годишният клошар Любомир Данчев е вече обвинен от окръжната прокуратура в Пловдив за умишлен палеж на тютюнев склад. Стойността на емблематичната над 100-годишна сграда, в която живеел бездомникът, е за над 3 милиона лева. От този първи пожар пламъците са се пренесли и върху други три склада, от което възникнали значителни вреди за над 11 милиона, считат от прокуратурата. Общата щета от палежа на четирите тютюневи складове е за близо 15 милиона лева. Това съобщи адвокатът на Любомил Данчев Зоя Тошкова. Тя уточни, че в сряда от прокуратурата са предявили делото на защитата на бездомника.

„Има вече окончателно обвинение. В сряда четохме всички материали по делото и чакаме докладите на застрахователите на сградите. Това бе нашето искане – да представят докладите на застрахователите, тъй като някои от складовете са застраховани. Ако прокурорът уважи това искане, ще отидем още един път на предявяване – тоест, да се запознаем с материалите по делото, които допълнително дойдат. Ако не го уважи, трябва да вкарва делото в съда с обвинителен акт”, обясни адвокат Тошкова. Тя и нейният колега Стефан Левашки поеха напълно безплатно защитата на клошаря веднага след като той бе арестуван.

Според вече готовата пожаро-техническа експертиза, пламъците в тютюневите складове са тръгнали от стаичката на клошаря Любо. След това по индукционен път пожарът от първия склад се бил пренесъл и в останалите три склада.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.