КЗК санкционира таксиметров превозвач за имитация

Агенция Монитор - сряда, 27-09-2017 - 11:35

Комисията за защита на конкуренцията санкционира „Аутолидер България“ ЕООД за извършено нарушение по чл. 35, ал. 1 от ЗЗК. Нарушението се изразява в имитация на външен вид на таксиметровите автомобили на „Такси-С-Експрес” АД при предоставяне на услугата таксиметров превоз на пътници.

Комисията установи, че „Аутолидер България“ ЕООД поставя на таксиметровите си автомобили стикери с изображения, които са изключително сходни с тези на „Такси-С-Експрес” АД, което дружество (подател на искането) е дългогодишен участник на пазара на таксиметрови услуги в гр. София. Сходният външен вид на такситата на „Аутолидер България“ ЕООД може да въведе в заблуждение потребителите относно реалния превозвач и да увреди интересите на конкурента „Такси-С-Експрес” АД.

С решението Комисията постановява прекратяване на нарушението, което подлежи на незабавно изпълнение, и възлага на „Аутолидер България“ ЕООД направените в производството разноски.

Пълния текст на решението е достъпен в електронния регистър на КЗК на интернет адрес:  http://reg.cpc.bg/Dossier.aspx?DossID=300050956

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.