В първите тестове в реалните условия на град Ковънтри участва Jaguar F-Pace.
Снимки Jaguar Land Rover

Jaguar и Land Rover тръгнаха без шофьори на Острова

Денислав Стоянов - четвъртък, 23-11-2017 - 22:28

Първите тестове на автономни и свързани коли се състояха в Ковънтри

Автомобили на британските премиум марки Jaguar и Land Rover участваха в първите за Обединеното кралство пътни тестове за автономни и свързани возила. Тестването се състоя в реалните условия на град Ковънтри и отвежда британските марки Jaguar и Land Rover още една крачка напред към превръщането на интелигентния автомобил в реалност. Като част от проекта на UK Autodrive на стойност 20 милиона британски лири, компанията Jaguar Land Rover тества редица изследователски технологии, които ще позволят на автомобилите да разговарят помежду си, както и с крайпътната инфраструктура, като например светофарите в града.

Автомобилите ще разговарят помежду си, както и с крайпътната инфраструктура, и със светофарите в града.

Изпитванията ще изследват как бъдещите свързани и автономни автомобили ще могат да възпроизвеждат човешкото поведение и реакции по време на шофиране. Jaguar Land Rover разработва технологии както за напълно, така и за полуавтономни автомобили, за да предложи на клиентите си избор на ангажирано или автономно шофиране, като същевременно запазва удоволствието и безопасността. Визията на компанията е да направи автономния автомобил надежден във възможно най-широкия спектър от реални условия на шофиране на пътя и офроуд, както и при различни метеорологични условия.

„Тестването на този проект за автономност по обществените пътища е много вълнуващо, защото сложната среда ни позволява да намерим стабилни начини как да повишим безопасността на пътя в бъдеще. С използването на данни от множество сензори и намирането на интелигентни начини за обработка на тези данни, ние получаваме точни технически познания как да приложим новаторски тези технологии в автомобилите”, коментира Ник Роджърс, изпълнителен директор по продуктов инженеринг в Jaguar Land Rover.

Автономните коли ще могат да възпроизвеждат човешкото поведение и реакции по време на шофиране.

Британският производител Jaguar Land Rover е лидер в съвместните изследователски проекти за автономни и свързани автомобили. Компанията подкрепя иновативните изследвания, които ще бъдат неделима част от инфраструктурата, технологиите и законовата рамка, необходими за превръщането на интелигентните и автономни автомобили в реалност през следващото десетилетие. Със старта на изпитванията Ковънтри се присъединява към 12 други градове в провеждането на тестове по обществените пътища в световен мащаб.

UK Autodrive е най-големият от трите консорциума, стартирани в подкрепа на въвеждането на автономни автомобили в Обединеното кралство. Той спомага за превръщането на Великобритания в световен център за проучване, разработка и интеграция на автоматизирани и свързани автомобили в обществото. Консорциумът вече е доказал тези изследователски технологии в затворена среда и началото на тестването в реални условия е следващата стъпка към превръщането на изследването в реалност. Изпитванията ще продължат и през 2018 г.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.