Бизнесмен купи 100 чаши с образа на Тато

Христо Христов - понеделник, 05-09-2016 - 14:59

Бизнесмен от Казанлъшко е закупил на едро 100 чаши с образа на бившия първи държавен и партиен ръководител Тодор Живков в навечерието на 105-ия му рожден ден, който е на 7 септември. За сериозната поръчка, донесла 600 лв. на търговеца, съобщи притежателят на малко магазинче за сувенири.

Поръчителят платил кеш и натоварил опакованата в кашони стока в личния си автомобил. Чашите по думите му били предназначени за гости на организирано от него тържество, което щяло да се проведе на самия ден в гората край рушащия се мемориал Чинията на връх Бузлуджа.

На него били поканени отбрани гости, свързани с управлението на Тато , които вече четвърт век не пропускали да го почетат подобаващо.

Организаторът , който отказа да бъде заснет, се занимава с производство, част от бизнеса му е свързан с износ на резервни части за автомобилостроенето.

Споделя, че някога е бил член на БКП, но след това не се презаписал в новата БСП. Определено бил с лява политическа ориентация, но на последните избори дал гласа си за партията на Бойко Борисов. Защото и той като него бил някога член на БКП и отказал да влезе в БСП, освен това имал превилегията лично да охранява Тодор Живков. На срещата на Бузлуджа щяло да се обмисля и идея под Чинията да бъде поставен малък бюст на Тато, вече имало и проект за него.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.