В Генуа

Изложба на Модиляни пълна с фалшификати

Агенция Монитор - четвъртък, 11-01-2018 - 14:11

Защитници на потребителските права в Италия искат да бъдат върнати средствата на хората, след като експерт установи, че почти всички картини в изложба на художника Амедео Модиляни в Генуа са фалшификати, предаде АП.

Експертът, назначен от съда в Генуа по време на разследване на прокуратурата, заключи, че поне 20 от общо 21 картини в изложбата в Двореца на дожите са фалшифицирани.

Защитникът Фурио Труци призова закупилите билети посетители да поискат парите си обратно, като посочат за мотив факта, че са били измамени.

Дворецът затвори изложбата през юли, три дни по-рано, отколкото беше обявено. Причината беше, че прокуратурата започна да разследва съмнения за автентичността на творбите, изразени от експерти.

Амедео Модиляни умира в нищета през 1920 г., но издължените вратове и лица на личностите от портретите му го правят един от най-признатите художници от началото на XX век.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.