Бъдещи математици чистят цапаници по фасади

Христо Христов - четвъртък, 12-04-2018 - 15:56

Четирима абитуриенти от казанлъшката природо-математическа гимназия „Академик Никола Обрешков“ ще вземат участие в почистването на грозни цапаници по фасадите на жилищни блокове и култови обществени сгради в родния си град. 12-токласниците Радослава Маринова, Адриана Велкова, Константин Философов и Златомир Иванов решили да се заемат с почистването по време на коледния си бал, когато призовали за събирането на средства.

Пръв от обектите, където тийнейджърите и тяхната преподавателка по „Свят и личности“ Светлана Бюйлекова ще реализират идеята си е занемарения от над две десетилетия пешеходен подлез пред гарата в Казанлък. 40 000 лв е заделила от собствените си приходи община Казанлък за разчистването на съоръжение ,  подмяната на отдавна изгорелите луминисцентни лампи с ново ЛЕД-осветление  и монтирането на видеокамери.

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.