В момента около 300 човека ръководят движението на самолети, като близо 2000 минават средно на денонощие над България.
МОНИТОР

РВД търсят ръководители на полети

Агенция Монитор - четвъртък, 01-09-2016 - 15:59

Междувременно от РВД съобщиха, че започва набирането на кандидати за ръководители на полети, съобщиха от предприятието. Кампанията тръгва с дни на отворените врати от 12 септември, а желаещите да се запознаят с професията могат да посетят районния център за обслужване на въздушното пространство и тренажорите за обучение. Подборът на кандидатите ще бъде в началото на ноември, като приемът на документи е постоянен.

Желаещите да станат ръководители на полети трябва да преминат успешно шест етапа за подбор, а задължителни изисквания са: висше образование степен „бакалавър“, без значение на специалността, и добро владеене на английски език.

След успешно преминаване на подбора, кандидатите ще сключат договор за професионална квалификация и безплатно обучение. Професията е една от най и отговорни у нас и се практикува от около 300 човека. Нуждата от подготвени кадри се увеличава, тъй като през въздушното пространство над България за едно денонощие преминават около 2000 самолета, а при силен трафик, както е през лятото, броят надхвърля 3000.

През миналата година са се явили над 500 кандидата, като до финала са достигнали едва 30, обясниха от РВД. И допълниха,че заради отпадането на голяма част от желаещите не може да се обяви и точна бройка на нужните кадри.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.