Близнакът Стефчо излезе от комата

Ели Крумова - сряда, 07-03-2018 - 08:00

3-годишният Стефан, който пострада при падане на картина върху главичката му, излезе от комата, съобщи директорът на „Социално подпомагане” в Пловдив Надя Танева. Тя уточни, че вече няма риск за живота и здравето на детето, но въпреки това мъникът ще остане под лекарско наблюдение. Неговата сестричка Габриела е в добро здравословно състояние и тази седмица ще бъде изписана от болницата. След това детето ще бъде настанено в Център за настаняване от семеен тип, където има 24-часова медицинска грижа. Надя Танева уточни, че бабата на близнаците ги придружава в болницата. Майката Иванка Стефанова не е отишла нито веднъж в здравното заведение, за да види децата си, уточниха социалните. Тя обаче твърдяла, че „получава информация за близнаците си от трети лица”. Стефанова е отказала помощта, осигурена й от БЧК, както и отказала да се регистрира в Бюрото по труда. Тя отказала на социалните и да посещава психолог с мотива, че очаквала да се върнел съпругът й от чужбина. Бащата на близнаците Стефан и Габриела на 3г. обаче все още не се е върнал от Германия, където работел по строителни обекти. За децата са подсигурени дрехи и памперси от „Надежда и домове за децата„ – клон България, за което Дирекция „Социално подпомагане”– Пловдив благодари, заяви Надя Танева.

Стефан пострадал при инцидент около 19,30 часа на 19 февруари в апартамента на Иванка на бул. „Княгиня Мария Луиза” 23 в Пловдив. Картина паднала върху главичката му, а когато майката откарала децата си на спешен кабинет, лекарите с шок установили, че малчуганите са недохранени - тежат едва по 9 килограма. При проверка с дрегер в същата вечер от полицията било установено, че майката е пияна. Уредът показал 1 промил алкохол в кръвта. Тя била задържана за 24 часа и после пусната да се прибира вкъщи.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.