ПР по Гьобелс

Агенция Монитор - неделя, 12-03-2017 - 17:14

Тенденцията, наречена фалшиви новини (fake news), е пропагандното оръжие за манипулиране на обществото, изобретено от медийните пипала на магната Джордж Сорос и употребявано в угода на интересите му по цял свят. Стартираме кампания, в която изобличаваме фалшивите новини, които слугите на Сорос у нас и по света публикуват с цел обслужване на конкретни олигархични интереси. 

Фабриката за фалшиви новини на олигархичния кръг „Капитал“ включи всичките си цехове с цел да се направи кризисен ПР на скандалния шеф на Върховния касационен съд. Така например магистратът със спорна репутация се появи в „импровизирано“ интервю за Люба Кулезич, взето на стълбите на Висшшия съдебен съвет. В него Панов надълго и широко се опитва да прикрие разкритията, че натиска колеги за избора на нов ВСС, както и факта, че активно се занимава с политика в разрез с етичните правила на Темида. Изборът на интервюиращ също не е случаен – журналистка е една от малкото удобни и безкритични представители на медиите, пред които изявления от Белград прави и друг известен олигарх, приближен до кръга „Капитал“ - забегналият в Сърбия банкер Цветан Василев. Точно затова никой не трябва да се учудва от факта, че препитващата Лозан Панов пропусна да спомене разкритията за натиск върху магистрати, но не забрави да подава сламки, за които Панов да се хване при обясненията си защо поканата към румънската прокурорка Лаура Кьовеши за участие в конференция у нас седмица преди изборите не са форма на политиканстване. Въпреки удобни въпроси Панов така и не успя да изчисти имиджа си на съдия на конци, използван от мафията за обслужване на нейни цели. Все пак обаче, за да се спазят всички принципи на Гьобелсовата пропаганда очакваме подобни материали в пламенна защита да се появят до края на седмицата и другите издания от фабриката за фалшиви новини. За да е сигурно, че са повторили лъжата си 100 пъти с надеждата, че така ще я превърнат в истина за широката публика.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.