СНИМКА МОНИТОР
ПРЕЗ 2018 ГОДИНА

Спират финансирането на проекти с държавни заеми

Агенция Монитор - сряда, 18-10-2017 - 17:17

Догодина няма да има нови инвестиционни проекти, финансирани чрез държавни заеми или чрез издаване на държавна гаранция. Това реши правителството по време на редовното си заседание вчера.

От решението става ясно, че в проекта на Закона за държавния бюджет на страната ни за 2018 г. подобни проекти няма да бъдат одобрявани по реда на Наредбата за условията, на които трябва да отговарят инвестиционните проекти, финансирани с държавни заеми, и проектите, кандидатстващи за финансиране с държавна гаранция, и за реда за тяхното разглеждане.

„Това ще осигури последователност при прилагането на мерките за подобряване на бюджетната позиция на фона на продължаващата фискална консолидация и за спазване на фискалните цели, предвидени в Средносрочната бюджетна прогноза за 2018-2020 г.“, пише в решението на кабинета от последното му заседание в сряда.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.