Снимки: Inirv

Система прави всяка печка интелигентна

Агенция Монитор - събота, 28-01-2017 - 13:43

Има един въпрос, който навярно всеки си е задавал, когато излезе от дома си - „Спрях ли котлоните на печката?”. Нова система наречена Inirv React, позволява на потребителите да проверят това чрез приложение от смартфона и да изключат котлона дистанционно.

Системата се състои от датчик, който се монтира на тавана и четири или повече ключа, които заместват стандартните ключове за котлоните на всички газови или електрически печка, като потребителите могат да запазят оригиналните ключове на печката, прикрепващи се към Inirv React с адаптер. Датчика на тавана и копчетата комуникират помежду си с помощта на Bluetooth, докато системата се свързва с телефона на потребителя, чрез Wi-Fi.

 

Всеки от ключовете, както и устройството за таван са захранвани от сменяеми батерии.

Устройството монтиращо се на тавана е оборудвано със сензори за дим, газ и движение. Ако засече дим или газ, копчетата автоматично се активират, изключвайки всички котлони и потребителя бива предупреден чрез звукова аларма от приложението. Котлоните се изключват, ако устройството не засича движение в кухнята за определен период от време, като настройката по подразбиране е 15 минути.

Приложението позволява да се провери от разстояние, дали някой котлон е още включен, да се изключи или само да се намали, ако нещо се готви на него.

 
Тагове:  KInirv-React

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.