Миньори искат филиал на университет в Раднево

Христо Христов - петък, 05-08-2016 - 12:13

Да бъде разкрит филиал на Минно–геоложкия университет „Свети Иван Рилски“ в Раднево настояват от мениджмънта на държавното „Мини Марица изток“ ЕАД.

Вече са проведени предварителни разговори с ръководството на ВУЗ-а, в които е обсъдена възможността там да бъде изнесено обучението в специалностите “Технология на открития въгледобив“ и „Минна електромеханика“.

По последни данни в момента в МГУ „Свети Иван Рилски“ се обучават 195 от служителите на дружеството, извършващо добива на лигнитни въглища по открит способ на територията на комплекса „Марица изток“.

Във връзка с необходимостта от подготовката на висококвалифицирани кадри от мините са разработили проект за дуално обучение на ученици от професионалната гимназия по електротехника и технологии „Георги Сава Раковски“ в Стара Загора, който ще бъде стартиран от началото на тази учебна година.

Проектът предвижда след една учебна година да обхване и възпитаниците на местната професионална гимназия.

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.