Наглост

Осъдена за измами пробва предсрочно освобождаване

Христо Христов - четвъртък, 09-11-2017 - 11:41

 

 

Опит за предсрочно напускане на килията в сливенския затвор пробва осъдена на 10 години за серия от измами пенсионерка.

Навършилата наскоро 70 години Славка Тодорова,чието име  нашумя около  „паяжина за измами“, в които през 2011-2013  година бяха заплетени  пет баби от Петрич застана отново пред Темида в Сливен с молба да бъде освободена предсрочно.

Измамничката се окая, че няма пари да плати на адвокат и поиска да й бъде назначен служебен защитник. Пред съдиите баба Славка се ожалила , че в килията взела да недовижда и че има нужда от операция на едното око. Тя знаела, че по закон й е рано за опрощаване на греховете , но се надявала на снизхождение заради напредналата си възраст.

Представителите на Темида направо зинали от наглостта на затворничката, която е с 10-годишна присъда при първоначален строг режим на изтърпяване, от които е изкарала едва 4 години и 1 месец, доста под законовото изискване за условно освобождаване.

В папката с досието на Тодорова имало стотици страници , разказващи как родената в санданското  село Катунци майка на 10 деца е успяла да омотае в примката си пет старици от Петрич с обещания да им „уреди по-високи пенсии за инвалидност“. Парадиращата с връзки в различни среди жена раздавала щедри обещания на бабите и успяла да им прибере 54 000 лв за сравнително кратко време . Когато някоя нямала налични не се посвенила да им вземе и златните накити.Стигнало се до там, че едната от жертвите дори заложила златните си зъби, само и само да спечели благоволението на Славка.

Истинският лик на „благодетелката“ лъснал чак след започването на делото срещу нея през 2014-а в Петрич. Там станало ясно че „бизнес дамата“ има зад гърба си цели 14 осъдителни присъди, получени за аналогични престъпления от съдиите във Враца, Дупница, Перник, Монтана, Благоевград.

Съдът в Сливен не се подал на жалостивите молби и в открито заседание от 7 ноември отсякъл: оставя без уважение молбата за предсрочно освобождаване.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.