Снимки: AeroVironment

Пехотата на САЩ с лични дронове

Агенция Монитор - сряда, 10-05-2017 - 12:48

Новият мини дрон Snipe Nano Quadrotor на AeroVironment е предназначен да се носи от всеки пехотинец в армията на САЩ, като значително увеличава осведомеността за ситуацията и индивидуалните възможности. Snipe ще бъде пуснат на пазара и по-късно тази година, като ще се използва от полицията, спасителни служби и всички, които трябва да видят какво се случва на места, до които не може да се стигне безопасно.


Snipe Nano тежи едва 140 грама и се помещава в малък твърд калъф, който е достатъчно лек, за да бъде носен, въпреки че AeroVironment все още не разкрива теглото на цялата система, включително контролера с подсилен сензорен екран.


AeroVironment проектира Snipe за „събиране на информация на близки разстояния, следене и разузнавателни мисии” и най-важното за тези, които ще да го използват е, че е готов да полети във въздуха след по-малко от минута.


От въздуха, Snipe може да записва или да предава в реално време с висока резолюция до контролера на войника денонощно посредством своите електронно оптични и инфрачервени камери снимащи и при слаба светлина, разположени във вградения движещ се механизъм.
Времето на полет е около 15 минути на батерия, като има две в комплекта, а максималната скорост е 35км/ч и разполага с обсег от 1 километър.


Snipe разполага с вградено UHF радио за работа без пряка видимост и софтуерно дефинирано радио (SDR), което означава, че Snipe може да се продава свободно на пазара.

Нетърговските поръчки ще бъдат приемани от компанията след третото тримесечие на 2017 г., а първата поръчка за военните е била изпълнена миналия месец.

AeroVironment твърди, че малкият дрон е стабилен при силни ветрове от 20км/ч с пориви до 32км/ч и е много тих, което означава, че може да бъде използван за наблюдение от доста близко разстояние, без да бъде забелязан. Дрона се управлява от стандартен подсилен контролер със сензорен дисплей отговарящ на военния стандарт MIL-STD 810, а при загуба на радиовръзка автоматично се връща при своя оператор.


Освен всичко останало, AeroVironment твърди, че Snipe е толкова лесен за управление, че обучението на оператора отнема едва четири часа.

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.