Красавицата Стефка Маджарова бе убита малко след абитуриентския си бал
Личен архив

Дирят на кой се е обадила убитата Стефка преди смъртта

Ели Крумова - понеделник, 17-10-2016 - 14:31

Подсъдимият Владимир Костадинов да лежи доживот искат близките на мъртвото момиче

Да бъде установено с кой е говорила последно преди да бъде убита 19-годишната Стефка Маджарова в 0,56 часа на 13 юни 2013г. След това този човек да бъде призован в съда за разпит.  Това поиска по време на заседанието в апелативния съд в Пловдив в понеделник адвокатът на подсъдимия за убийството на красивото момиче Владимир Костадинов – Асен Самуилов. Защитата обжалва присъдата на окръжния съд от 19 години затвор, а в същото време почернените родители на Стефка – Стоянка и Николай Маджарови, чрез адвоката си Станимир Вълчев, настояват извършителят да бъде вкаран доживот в затвора.

Наред с това адвокат Самуилов настоя и за повторна съдебно-медицинска и физическа експертиза на мястото, където е бил открит трупът, което място да бъде огледано лично от целия съдебен състав. „Нали експертиза искате? Ние да влизаме в канала и да мерим водата ли?”, попитаха извън протокола съдиите защитника, след което отхвърлиха това му искане, тъй като през изминалите години брегът, коритото на реката и нивото на водата са променени.

Подсъдимият за убийството на абитуриентката Владимир Костадинов отрича да е виновен и иска да бъде оправдан

19-годишната красавица загуби живота си на 12 срещу 13 юни 2013г. Вечерта тя била на кафе в Кричим със свой приятел, което предизвикало гнева и ревността на бившия й приятел Владимир Костадинов. Той продължил да преследва и тормози момичето и след скъсването им, въпреки че бащата на Стефка – Николай, му давал прехрана и работа. В нощта на смъртта на красавицата Костадинов продължил да я тормози – преследвал я с колата, която баща й временно му дал да кара, пишел й есемеси, че ще останела само негова. В 22,30 часа на 12 юни приятелят на Стефка я оставил пред дома й в село Йоаким Груево, но момичето така и не се прибрало. Предполага се, че Владимир Костадинов я е примамил да се качи в колата му и я е откарал на място край селото, където каналът се влива в река Въча. Там я е пребил жестоко в колата на баща й, който автомобил целият е бил потрошен отвътре навън, а след това я е довлачил до реката и я хвърлил по лице в плитката вода на брега на реката между камъните. Според съдебните медици момичето е било натискано да стои по лице във водата, докато спре да диша. Тялото на Стефка е било открито на следващия ден случайно от рибар. Била е без обувки, а по чорапите й имало зелени следи, като от влачене и забити осили, което според криминалистите говори, че момичето не е отишло доброволно до брега на реката, а е било завлачено до там със сила.

След смъртта на Стефка бизнесът и животът на нейните родители Николай и Стоянка Маджарови буквално се е сринал. От мъка хората не са можели да намерят покой и още по средата на процеса на първа инстанция са заминали да работят в Лондон, обясни адвокатът им Станимир Вълчев. 

Апелативният съд в Пловдив отложи делото срещу Владимир Костадинов за 21 ноември 2016г.

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.