МИНИСТЕРСТВО НА ТРАНСПОРТА
По време на Българското председателство на ЕС

Планират заседание на министрите на транспорта у нас

Агенция Монитор - петък, 17-02-2017 - 16:07

Неформално заседание на министрите на транспорта се очаква да бъде проведени у нас по време на Българското председателство на съвета на ЕС през 2018 г. То е част от инициативите, които ресорното ресорното ведомство подготвя за следващата година, съобщиха от пресцентъра. Очаква се страната са е домакин на форум „Европейски морски ден“, създаден по инициатива на Европейската комисия, Европейския парламент и Съвета на Европа. Събитието „Европейски морски ден“, което ще се проведе в Бургас, традиционно събира заинтересовани лица от всички сектори на морската икономика и има за цел, обсъждането на възможностите и предизвикателствата пред различните морски рeгиони в Европа.

Акцент в частта „Телекомуникации“ е конференция на тема „Цифрова асамблея“. Този форум се провежда всяка година в рамките на председателствата на различни държави. В него участват делегациите на държавите-членки, представители на бизнеса от ЕС и страните, които са в процес на преговори за присъединяване към съюза, както и от Европейската икономическа зона. По време на конференцията, българските компании от сектора на информационните технологии и телекомуникациите ще представят своите възможности за бизнес и партньорства с други европейски фирми и организации. Участници в „Цифрова асамблея“ ще бъдат и представители на българското правителство и парламент.

В рамките на българското председателство се очаква в София да се проведат още Европейски форум за данни (European Data Forum); конференциите „Кибер предизвикателства“; „Цифрови умения“ и „Интернет предизвикателства“. Събитията са съобразени с инициативите, свързани с изпълнението на Стратегията за единния цифров пазар на ЕС.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.