Вестик "Утро"

Тереза Мей към Борисов: Излизаме от ЕС, но ще държим здрави връзки

Агенция Монитор - четвъртък, 11-05-2017 - 14:23

„Обединеното кралство напуска Европейския съюз, но ние ще се стремим към дълбоко и специално партньорство със сигурен и проспериращ ЕС. Същевременно съм убедена, че здравите двустранни отношения между Обединеното кралство и България ще бъдат максимално в интерес на двете страни, Европа и света“. Това написа британският премиер Тереза Мей в поздравителен адрес към министър-председателя Бойко Борисов по повод избирането му за трети мандат начело на изпълнителната власт, предаде правителствената пресслужба.

„Обединеното кралство високо цени нашето тясно сътрудничество с България в много области - справянето с външните и вътрешни заплахи за Европа, защитата на международната система и стимулирането на развитието на свободната търговия“, пише още Тереза Мей до премиера Борисов.

Мей допълва, че очаква с надежда възможността за по-нататъшно разширяване на партньорството с България по време на мандата му. Тя изтъква, че съществуват редица области, където вече се работи в тясна връзка, но вижда пространство за още по-тясно сътрудничество - например в подкрепата на общите интереси при справянето с миграцията, гарантирането на сигурността на границите, стимулирането на съдебната реформа и борбата с трансграничната престъпност.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.