Обединението като печеливша стратегия

Иван Тропанкев - понеделник, 12-09-2016 - 13:28

Една грозна сцена, в която партийни хардлайнери, в присъствието на кандидат- президент, тъпкаха знамето на Евросъюза и същевременно развяваха руски знамена, трябва да е сигнал към политическите партии. Крайно време е да разберем, че с пещерно поведение, четвърт век след началото на прехода, избори не се печелят. Още повече, че президентът по Конституция трябва да е обединител на нацията и се избира пряко от народа. Голяма част от хората и повечето политици са наясно, че страната ни има полза от добри отношения със съседите ни, с Евросъюза и САЩ. И когато между тези страни има противопоставяне, нашата търпи загуби, както се случи с "Южен поток".

Започналата днес регистрация на политическите партии за предстоящите президентски избори е повод, който трябва да накара щабовете им да озаптяват подобни прояви. Ще напомним, че надписът на фасадата на Народното събрание- "Съединението прави силата", не е случаен. Винаги, когато нацията е била разединена, страната ни се е превръщала в лесна плячка. И обратно - когато хората са били единни, , тогава и великите сили са се съобразявали с волята им.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.