Остава бедственото положение в Брегово

ГАЛЯ ПЕТРОВА - вторник, 13-03-2018 - 10:31

В община Брегово са монтирани седем помпи за отводняване на залетите територии след покачване на нивото на река Тимок. Това съобщи Станислав Генчев, директор на видинската Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". Нивото на водата в река Тимок продължава да е високо и създава затруднения при отводняването на залетите площи, уточни Генчев. В община Брегово остава обявеното извънредно положение след като водите на река Тимок се покачиха и бяха залети близо 8000 декара земеделска земя. Част от дворовете на крайните къщи в Брегово също са залети, каза кметът на общината Милчо Лалов. 

Бедствено положение е обявено и във видинското село Иново, където след пробив в защитната дига на река Делейнска бяха залети земеделски земи в близост до селото. Към настоящия момент положението е овладяно и няма опасност за населението, а община Видин е осигурила допълнително още 500 чувала с пясък, с които е укрепена дигата. Продължава денонощното наблюдение на река Тополовец, край видинското с.Градец, където са предоставени 100 чувала с пясък от общината. Засега няма опасност от наводнения за селата Рупци и Буковец. Във видинския квартал "Нов път" е започнало отводняваненото на залятата от подпочвените води улица "Байкал", съобщават от общината. 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.