Последната част от Западната дъга ще бъде пусната на 14 септември.
СНИМКА АВТОРЪТ
В СОФИЯ

Пускат частично трафика по моста на Западната дъга над Ломско шосе

ВАСИЛ НАНЧЕВ - четвъртък, 25-08-2016 - 13:22

Днес се пуска двупосочно движението по източното платно на моста на пътния възел на втората част от Западната дъга на столичното околовръстно. Това стана ясно след проверката на напредъка на довършването на отсечката, която направиха строителният министър Лиляна Павлова и шефът на АПИ инж. Лазар Лазаров.

„По този начин ще се намалят рисковете от задръствания по трасето между западния край на Северната скоростна тангента и пътния възел при бул. „Сливница”, обясни министърът. Тя добави, че цялата Западна дъга ще бъде готова на 14 септември. По думите физическото изпълнение на строителството е над 95%. „Изпълнителят успя за по-малко от 9 месеца да изпълни толкова сложен обект без да се спира движението”, посочи министърът.

5,5-километровата отсечка на втората част на Западната дъга започва от моста над река Какач до пресичането със Северната скоростна тангента. Проектът се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет чрез ОП „Транспорт“ 2007-2013 г. и ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020 г.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.