Конкурс за най-добро вино в Добрич

Ива Димитрова - понеделник, 15-01-2018 - 16:24

Община Добрич и Къщата на виното обявяват конкурс за най-добро вино, реколта 2017 година. В него могат да участват производители от Добрич и то само със собствени вина – реколта 2017 г.

Жури ще оценява вкусовете на вината в три категории: червени вина, бели вина и розе. Производителите могат да участват в повече от една категория. В конкурса не могат да участват вина, които са изкуствено ароматизирани, предупреждават организаторите. Производителите посочват задължително сорта или сортовете, от които е произведено виното.

Участниците в конкурса носят проба от всяко вино, с което участват в конкурса. Пробите трябва да са бистри. Всяка от тях трябва да е в 1 брой стандартна стъклена бутилка 0.750 мл, без етикет.

Проби от вината се събират до 11 февруари. Те се оценяват от тричленна комисия от специалисти, съгласно Правилника за устройството и дейността на дегустационните комисии, издаден от Министерството на земеделието и горите. Във всяка категория се определят І, ІІ и ІІІ-то място. На спечелилите конкурса се връчват грамота и предметна награда. Победителите се обявяват на 14 февруари 2018 г., 11.00 часа в АЕМО „Старият Добрич”.  

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.