Стратегия

Еврокампания популяризира женския футбол в България

Агенция Монитор - сряда, 17-05-2017 - 15:59

Българският футболен съюз си поставя за цел до 2020 година да увеличи двойно броя на жените, практикуващи футбол. Президентът на БФС и член на Изпълнителния комитет на УЕФА Борислав Михайлов обяви тази важна точка от стратегията на федерацията в деня, в който стартира кампанията Together #WePlayStrong в подкрепа на женския футбол.

Кампанията ще върви в цяла Европа и е подкрепена от паневропейско изследване за ролята на футболната игра върху увереността на жените и особено на момичетата в тийнейджърска възраст. Най-мащабното от вида си проучване, включващо анализ на съществуващата научноизследователска литература и данни за 4128 момичета и млади жени на възраст над 13 г., бе наскоро проведено от УЕФА. Според резултатите 80 процента от момичетата, които играят футбол, са по-уверени в силите си и приемат по-спокойно предизвикателствата на живота.

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.