Nissan със соларна система за дома

Агенция Монитор - понеделник, 22-01-2018 - 13:34

Електрическата енергия е основна част от съвременното моторно задвижване за производителите на автомобили, които все повече и повече се стремят да интегрират електрическите си системи в домовете.

Новата фирма Nissan Energy Solar предлага цялостна система за енергиен мениджмънт на дома, като използва соларни панели на покрива и стари батерии от модела Leaf.
Mercedes-Benz, Renault и Tesla, разбира се, са някои от големите производители на автомобили, които са разработили домашни системи с батерии. Nissan представи системата xStorage през 2016 г., която използва рециклирани батерии за Leaf и започна изпитанията, според които собствениците на електрически автомобили в Обединеното кралство биха могли да продават енергия, подавайки я обратно към електрическата мрежа, проучвайки възможността автомобилите да бъдат използвани като мобилни енергийни центрове.

Системата на Nissan Energy Solar обещава на собствениците на жилища в Обединеното кралство цялостно решение за съхранение на енергия, подобно на това от Tesla. Свързвайки батерията xStorage със слънчевите панели на покрива, системата събира и съхранява енергия, която може да се използва за захранване на дома и зареждане на Nissan Leaf или друг електрически автомобил на компанията.

Компанията ще предлага три различни варианта на слънчевите панел, по-евтини, оптимизирани за ефективност и едвам забележими и малко по-сложни. Nissan смята, че може да спести на собствениците на жилища в Обединеното кралство до 66% от сметките им за енергия, а цената за инсталиране на система със шест слънчеви панела ще започва от £ 3.881. Nissan не съобщава дали системата ще се предлага извън Обединеното кралство и кога ще бъде на пазара, а само, че скоро ще бъде пусната в продажба.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.