Самотата на модерния човек е явна, защото една четвърт смятат телефона си за допълнителен крайник.

Съществува интимна връзка между телефоните и хората

ГЕОРГИ СЛАВОВ - сряда, 01-06-2016 - 14:49

Резултатите от ново проучване, направено във Великобритания, сочат, че мобилните телефони са прекалено неизменна част от съвременния живот. Ясно е, че за много собственици връзката с преносимите устройства е твърде лична, пише в. "Дейли експрес".

Ползвателите до такава степен са "обвързани" с мобилните си телефони, че не желаят да ги губят от поглед - от момента на събуждането си до времето за лягане.

Мобилния оператор O2 твърди, че една пета от собствениците на мобилни телефони не могат да изкарат и един ден без тях и признават, че им се е случвало да заспиват с телефон в ръка.
Осем процента от анкетираните споделят, че незабавно посягат към мобилните телефони, когато останат сами.

Голяма част от анкетираните на възраст между 18 и 24 години не позволяват дори на най-близките си приятели да докосват телефоните им. Напротив- те по-скоро биха споделили с другарите си четката си зъби или леглото си, отколкото да им позволят да използват мобилните им телефони, към които са се привързали прекалено.

Стряскащо е, че десет процента от анкетираните сочат телефоните за най-добрия си приятел. Самотата на модерния човек е явна, защото една четвърт смятат телефонът си за допълнителен крайник.

"Съвременното поколение става все по-зависимо физически и емоционално от мобилните телефони, тъй като те са неизменна част от всекидневието. Не е изненадващо, че младите потребители са по-склонни да споделят четката си за зъби, отколкото телефона си. Те са израснали с новите технологии и разчитат на тях за съхранението на различни аспекти от живота им", казва психологът Джо Хемингс.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.