Виртуална реалност за бизнес комуникации

Агенция Монитор - сряда, 18-01-2017 - 13:01

WorldViz, компанията за виртуална реалност, която разработва мащабни VR решения за корпоративния и промишлен сектор, представи новата си платформа за бизнес комуникации. Проектът, с кодово име „Skofield”, позволява на отдалечените потребители да правят виртуални бизнес презентации.

WorldViz описва Skofield като VR версия на популярния онлайн видео конферентна платформа GoToMeeting. Вместо дистанционното разглеждане на Powerpoint презентации с дикторски текст и видео разговор, потребителите на Skofield виртуално взаимодействат с представяните материали и един с друг. Поради това, Skofield ще бъде особено ефективен при представянето на сложни, интерактивни обекти и обстановка.

VR се разраства извън сферата на игрите в художествени и бизнес приложения за лично обогатяване. Но за разлика от патентовани устройства, като подобрени контролери и платформи със специфично съдържание, WorldViz използва специално разработен софтуер.

Това позволява на потребителите да използват различни устройства. Skofield позволява на потребителите да провеждат 3D среща използвайки Oculus Rift, HTC Vive, 3D дисплей или дори системата за прожекция CAVE, като добавя допълнителна съвместимост според нуждите. Тази съвместимост на устройствата е не само удобна, но и по-рентабилна, придавайки на разработената от WorldViz платформа по-голямо влияние. WorldViz не представя опита на само един производител за реализиране своите VR цели, а иска да подобри изцяло VR индустрията.

Тъй като системата е все още в алфа версия, не се съобщава цената за Skofield. Демонстрация на системата ще бъде проведена за първи път на Autodesk University Conference в Лас Вегас тази седмица. Фирми, които се интересуват от системата може да изпробват бета версия на проекта Skofield, като се регистрират на сайта на WorldViz.

 
Тагове:  КWorldVizSkofield

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.