В Казанлък отварят колеж по машиностроене

Христо Христов - четвъртък, 07-07-2016 - 11:52

Тази есен в Казанлък ще отвори врати за прием на ученици нов колеж по машиностроене, стана ясно след проведеното в Града на розите заседание на експертна група от

Националната агенция за оценяване и акредитация.Специалистите са одобрили проект проект за създаването на колежа, дело на проф. Ивайло Ганев и доц. д-р инж. Пламен Угринов от Колежа по енергетика и електроника към ТУ – София.
Новото обучение ще бъдее адаптирано за местната индустрия в
подготовката на кадри в сферата на машиностроенето и хидравликата,
които са определящи за града като индустриален център.

Новото учебно заведение ще бъде настанено в сградата на професионалната гимназия по строителство, която е предоставена от МОН .

Получени са уверения от ръководствата на няколко машиностроителни фирми, сред които оръжейницата „Арсенал“ и „„М + С Хидравлик“АД , че ще съдействат за оборудването на материално-техническата база.

Очаква се за първиата година да бъдат приети 25 колежани.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.