161 лекари се дипломираха в МУ-Варна

Добромир Радушев - неделя, 12-11-2017 - 14:34

161 млади лекари получиха дипломите си от ректора на Медицински университет във Варна, проф. д-р Красимир Иванов по време на тържествена церемония във Фестивалния и конгресен център. 37 от абсолвентите завършват висшето си образование с отличен успех. Първенец на випуск‘2017 е д-р Драгомир Стоянов, който завърши обучението си с пълен отличен 6,00 и бе удостоен с най-високото отличие на Факултета по медицина „Златен Хипократ“. Той получи и парична награда, предоставена от кмета на Варна, Иван Портних.

Всички отличници на 51-вия випуск на Факултета по медицина също получиха парична награда от професор Красимр Иванов. Две едногодишни стипендии за специализация в Университетската болница „Хадасса“ в Ерусалим (Израел) предостави президентът на „Интернационална медицинска асамблея България“, проф. д-р Красимир Методиев. За първи път тази година бе учредена и връчена награда на името на бележития варенски лекар д-р Никола Василев Сираков. Получи я абсолвентът с най-високи постижения по време на следването си в областта на науката, д-р Георги Стоянов. Редом с българските си колеги, дипломите си получиха и студенти, обучавали се в англоезичната програма по медицина от Великобритания, Германия, Русия, Гърция, Кипър, Швеция, Норвегия, САЩ, Ливан, Македония, Украйна и Турция.

„Дипломата, която получавате днес, ви дава нови възможности и хоризонти. Използвайте ги! Бъдете пример за следващите поколения, работете и живейте така, че да привличате нови млади хора към лекарската професия. Бъдете ментори, бъдете модел за подражание“, каза в приветственото си слово ректорът на МУ-Варна, Красимр Иванов. Проф. д-р Антон Тончев и доц. д-р Минко Минков от Катедрата по анатомия и клетъчна биология, проф. д-р Вилиян Платиканов от катедрата по Анестезиология, спешна и интензивна медицина и доц. д-р Бранимир Каназирев от Катедрата по пропедевтика на вътрешните болести бяха отличени с наградата „Любим преподавател на абсолвентите".

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.